Nuffnang Ads

Thursday, 15 March 2012

Puding Trifle (feveret EN.AD)

Pic ni akak google je sebab susunan dan hasilnya agak sama......
Resepi yg dah terhafal dalam ingatan:
Swiss Roll Cake(akak beli yang siap je)
8 sudu besar tepung kastard*
8 sudu besar gula*
1 tin susu cair*
1 tin air masak*
1 tin fruit cocktail
1 kotak kristal jelly (akak guna jenama NONA)
Cara:
1.Potong kek dan susun dalam bekas
2.Bancuh bahan yang bertanda * , kemudian masak dengan api perlahan sampai sekali didih terus angkat dan curahkan atas susunan kek tadi.
3.Letakkan fruit cocktail (buang airnya dulu) di atas lapisan kastard.
4.Bancuh kristal jelly seperti arahan pada kotak dan sendukkan perlahan menutupi bahagian atas fruit cocktail tadi.
!!!JANGAN CURAH TAU NANTI LAPISAN KASTARD MEREKAH...HASILNYA TAK CANTIK.

No comments:

Post a Comment