Nuffnang Ads

Wednesday, 1 October 2014

Hari ini punya cerita

Cerita 1:
Bila mak dah pandai whatsapp.

Pagi ni dapat peluang lg berkumpul bekfes ngan kwn2 lps ank2 dan somi2 gi stesen masing2. Tba2..hp Elin bunyi call dari mk mertua. Mula2 aku terkejut dgr 'tlg mak sat' bunyi mcm cemas rupanya smartfon baru dia hang. Lorr ingatkan apa? Alkisah mk mntua kwn aku ni baru pndai ber whtsapp rupanya..terang hati mak datin ni sekejap je tusyen byk dah pndai, hbs diupdatenya..segala bagai function dia dah jumpa. Agaknya tu lah yg smpai hang smartfon dia gaknya..haah gelabah semcm. Tapi bila tgok pd apa yg dia update nmpk sgt gembira hati seorang ibu mcm dekatttttt sgt ngan ank,menantu dan cucu. Mmg patut lah mak2 kita pndai ber whatsapp, biar dia update ayam, itik, pokok, rumah...apa je lah..at least lps gak rindu ek?

Cerita 2
Apakah ini mmg normal pd fasa per tghn perkahwinan?

Ini soalan ke tajuk? Entah...x kisah lah. Sian aku kat si dut ni..mmg lah dia x belajar tinggi, x penah keja bagus tp rasanya dia lbh excellent jaga mkn pakai somi dan ank2 dari kitorang yg 'graduate wives' ni.
Agaknya kan somi zaman skrg yg bijak pndai ni ingt lps ijabkabul je, suka hati aku lah nak layan korang mcmana, lbh2 lg bila mcm baru sdr bini aku x sehebat pompuan2 yg skrg aku jumpa.  Ikut mood aku lah ye bila aku nak syg ko, nak manyampah ko, nak romantik, nak maki hamun nak hape2 lah...ikut aku lah.
Aduhhhh cik2 Abg syg, encik2 somi jgn lupa belajar balik tempt isteri sepatutnya dimana dlm hidupmu dan yg lg penting rezeki mu yg Allah luaskan itu berkat redha, doa dan cinta seorang isteri.

Alhamdulillah, tksh Allah Kau temukan aku dgn kwn2 yg baik yg saling mendorong dan menggembirakan dgn cara kami yg sesuai dgn status kami..isteri daan ibu.
Alhamdulillah hazaa min fadzli rabbi